• 0617473391
  • annemiek@hohoma.nl

Vakantiewoningen steeds populairder als belegging

Vakantiewoningen steeds populairder als belegging

Steeds meer Nederlanders zijn in bezit van een vakantiewoning. Het aantal verkochte recreatiewoningen is vorig jaar bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Veel kopers zien de huisjes als een alternatieve belegging. Dat meldt de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars.

De prijzen van vakantiehuizen zijn, na jaren van prijsdaling, weer aan het stijgen en dat zal volgens de vereniging de komende jaren doorgaan. De gemiddelde prijs steeg met 8 procent vergeleken met 2014. ,,Kopers beschouwen de aankoop als een alternatieve belegging nu spaargeld en obligaties zeer weinig opleveren, en aandelen als te risicovol worden gezien”, aldus een woordvoerder van de NVM vrijdag.

Nieuwbouw

Wie een vakantiehuisje koopt, kiest het liefst voor een plek nabij bos, strand en nabijgelegen voorzieningen.  Er zijn veel woningen verkocht bij de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, Zeeland en de kust van Noord-Holland.

Sinds 2004 stond de teller van het aantal verkochte recreatiewoningen volgens de NVM op gemiddeld 1850 per jaar. Bij de aanschaf van een recreatiewoning geven consumenten de voorkeur aan nieuwbouw.

,,De hoge plancapaciteit van nieuwbouwprojecten is ingegeven door die grote vraag onder consumenten”, aldus de woordvoerder. De verkoop gaat wel ten koste van het bestaande aanbod aan recreatiewoningen.

Slagharen gaat 100 nieuwe vakantiehuisjes bouwen
Het attractie- en vakantiepark Slagharen breidt hat aantal vakantiehuisjes flink uit. Er worden volgend jaar honderd nieuwe bungalows gebouwd. ,,We willen een serieuze impuls geven aan de gastgerichtheid en kwaliteit in het hele vakantiepark”, aldus directeur Wouter Dekkers.

Bron: www.ad.nl

admin
admin