• 0617473391
  • annemiek@hohoma.nl

Vakantiehuisje goede belegging? Dit zijn de risico’s

Vakantiehuisje goede belegging? Dit zijn de risico’s

Het gaat goed met de markt voor vakantiehuizen. Er is 35 procent méér vraag dan een jaar geleden. Sparen levert namelijk weinig meer op. Hoe zit dat met die ‘vakantiestenen’? En wat zijn de risico’s? Z Today zocht het uit. Jaarlijks worden er tussen de 1500 en 2000 vakantiehuizen verkocht. En geef toe, het klinkt ook aantrekkelijk: je hebt een huisje waar je naartoe kunt met mooi weer en als je er zelf niet zit, dan verhuur je het. Laat het geld maar binnenkomen. De beloofde rendementen lopen op tot zo’n 6 procent.

Geen gouden bergen
Maar pas op. De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) waarschuwt voor gouden bergen die je kunnen worden voorgespiegeld. Het hele jaar een huis verhuren lukt bijvoorbeeld vaak niet.

Daarnaast kunnen er best nog wat onverwachte kosten bij komen. Als je een huisje hebt op een park waar een zwembad ligt, moet je bijvoorbeeld ook meebetalen aan de renovatie daar van. Bovendien zijn er vaak nog veel lokale regels, waardoor je het huisje misschien minder vaak mag verhuren als je zou willen.

Ai, onderhoud
Bij sommige parken mag je hooguit aantal maanden per jaar verhuren. En vergeet het onderhoud van een huis niet; daar vergissen veel mensen zich nog wel eens in.

Oh en tenslotte: locatie, locatie, locatie! Populaire gebieden voor toeristen zijn de kust, de wadden en Zeeland. Dus pas op met dat leuke rustieke jaren ’70 huisje in het oosten van het land. Want daar wordt huurders vinden nog best een uitdaging.

Bron:www.rtlnieuws.nl

admin
admin