• 0617473391
  • annemiek@hohoma.nl

Franse investeerder PAI Partners koopt Roompot Vakanties

Franse investeerder PAI Partners koopt Roompot Vakanties

Het van oorsprong Zeeuwse bedrijf Roompot Vakanties wordt overgenomen door de Franse investeerder PAI Partners.

De Nederlandse uitbater van vakantieparken en campings kan met de overname de komende jaren verder groeien. Plannen die al op de plank lagen kunnen hierdoor bovendien sneller worden uitgevoerd.

Eerder werd al gemeld dat Roompot nog onderhandelde over een overname met twee partijen.

Parken

Volgens Van Cutsem heeft PAI onder meer investeringen toegezegd om de 32 eigen parken van Roompot sneller op te knappen.

Het internationaal actieve bedrijf is bijvoorbeeld bezig om campings om te vormen tot parken met huisjes. Ook zijn er plannen om uit te breiden naar nieuwe parken en extra personeel aan te nemen.

Roompot, waar meer dan duizend mensen werken, was al in handen van investeerders. Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis hebben een belang, evenals het eigen management en oprichter Henk van Koeveringe.

Het bedrijf heeft sinds vorig jaar ook een eigen wielerploeg. Die wordt voortgezet onder de nieuwe eigenaar. Van Cutsem hoopt zelfs dat het Roompot-Oranje Peloton volgend jaar ook aan de Tour de France mee mag doen. Hij denkt dat de kans groter wordt dat de organisatie van de Tour zijn ploeg toelaat, nu het bedrijf in Franse handen komt.

Unieke aanwinst

PAI ziet Roompot naar eigen zeggen als een ”unieke aanwinst” waar veel groei mee te behalen valt. Volgens Gaëlle d’Engremont, partner bij de investeerder, gaan Europeanen tegenwoordig steeds korter met vakantie en is er een grote behoefte aan dichterbij gelegen bestemmingen. Investeren in vakantieparken is daarom erg aantrekkelijk, stelt hij.

Roompot was vorig jaar goed voor een omzet van 281 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 6 procent ten opzichte van 2014. Naast de eigen parken biedt Roompot vakanties aan op meer dan tweehonderd locaties in Europa. Roompot is vooral actief in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De meeste parken van de onderneming liggen aan de kust.

Bron: www.nu.nl

admin
admin